Культура здоров'я в Австрії


Міжнародна компанія Mercer щороку проводить дослідження оцінки якості життя в 223 містах, і цьогоріч австрійська столиця очолила рейтинг вже вп’яте поспіль. Один із найважливіших пунктів у цьому дослідженні – стан довкілля. І не дивно, адже 50% столиці – зелена територія, а велосипедисти почуваються куди впевненіше за водіїв авто?
 У місті, яке називають музичною столицею світу, навіть до сміття вирішили поставитися по-мистецьки. Для цього в 1992 р. збудували розкішний сміттєспалювальний завод. Величезна труба, яку прикрашає золота куля – це частина печі, де спалюють непотріб віденців. Будівля підприємства схожа на казковий замок з розмальованими вікнами і витонченими балконами.
 За прогнозами фахівців, до 2030 року в місті проживатиме більш 2 млн. Щоб знизити рівень забруднення повітря, тут планують зменшити частку автомобільного руху з 28% до 15%. Для цього збільшать кількість зупинок громадського транспорту – метро і примісько-внутрішньоміського залізничного транспорту (S-Bahn). Зокрема, вони з’являться на всіх околицях міста. Крім того, по всьому місту будуть розширені і поліпшені велосипедні доріжки. При цьому чиновники розуміють, що не можуть змусити людей в обов’язковому порядку пересісти з автомобілів на велосипеди. Тому повинні забезпечити якісні альтернативи для пересування, щоб людина сама могла обрати екологічний транспорт.Тому треба бути дуже уважним, прогулюючись тротуарами міста , щоб не подорожувати велосипедними доріжками, що небезпечно не тільки  для здоров'я а й  і для гаманця.
Вода у Відні не тільки смачна, вона — найкраща у світі, бо це вода з альпійських льодовиків, яка тече по чистих пластикових трубах. Тричі на добу її склад перевіряють санітарні служби,тому в навчальних закладах діти п'ють тільки воду "з крану", а приносити соки просто заборонено . У більшості європейських країн вода з-під крану якісніша за бутильовану, бо вимоги до неї у 28 разів вищі, ніж в Україні. До того ж у Європі вже давно відмовилися від використання миючих засобів на основі фосфатів.
 В ЄС існують сотні програм з підтримки талановитої молоді, в тому числі й для тих, хто не є громадянами країн ЄС. Престижна європейська освіта — це не привілей для дітей багатих, як це часто є в Україні. На перший семестр ВУЗу може бути  зараховано 1000 студентів, але вже за результатами екзаменів цього семестру, як правило, залишається 300-400 осіб, які й продовжують навчання.




 Влітку водойма, взимку каток.












 Велика кількість вітряків, мудре використання вітрової енергії.


 Міст для тварин через автобам.
 Велодоріжки -звично, зручно, здорово.



 Відпочинок на газоні в парку .






 Місця вигулу тварин.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Біоадекватна технологія навчання

Воркшоп для сучасного вчителя:" Формування інтерактивного середовища Нової української школи через розвиток професійних компетентностей вчителя основ здоров’я. Визначення пріоритетних форм і методів навчання сучасного фахівця в умовах формальної, неформальної та інформальної освіти.

«Школа сприяння здоров’ю»