Тренінг в рамках Всеукраїнського проєкту «CPR4U»

 

27 жовтня на базі Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу за спряння Тернопільської міської територіальної громади відбувся тренінг з надання першої домедичної допомоги. для вчителів біології, географії, хімії,основ здоров’я та курсу “Основи сім’ї”. Даний тренінг був проведений волонтероми БФ «Разом для України», МГО “Інститут суспільних ініціатив” та за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках всеукраїнського проєкту «CPR4U». Мета проєкту є популяризація навичок надання серцево-легеневої реанімації серед населення через тренінги та просвітницькі кампанії.  В рамках проєкту організатори запланували проведести 8 тренінгів для громад України через співпрацю з місцевими органами влади. Один із них відбувся в м. Тернополі.

Під час тренінгу кваліфіковані тренери навчали педагогів надавати домедичну допомогу, вживати реанімаційних вправ і користуватися дефібриляторами. Такі навчання сприятимуть зростанню кількості людей, які володіють навичками BLS (Basic Life Support). Фахова вчасна допомога таким пацієнтам є вирішальною. Однак часто саме домедична допомога, яку можуть надати люди без спеціальної освіти, дозволяє зберегти життя до приїзду швидкої.

Велика вдячність волонтероми БФ “Разом ” за отримані знання та навички.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Біоадекватна технологія навчання

Воркшоп для сучасного вчителя:" Формування інтерактивного середовища Нової української школи через розвиток професійних компетентностей вчителя основ здоров’я. Визначення пріоритетних форм і методів навчання сучасного фахівця в умовах формальної, неформальної та інформальної освіти.

«Школа сприяння здоров’ю»