Навчання з надання першої домедичної допомоги

Навчання учнів навчальних закладів м. Тернополя
з надання долікарської допомоги
З вересня 2014р. по травень 2015р. згідно   наказу управління освіти та науки Тернопільської міської ради  на базі навчально-тренінгового  центру ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет ім. І. Я. Горбачевського»  та  Центру екстреної  медичної допомоги і медицини катастроф проходило навчання  школярів нашого міста.



З метою поглиблення теоретичних та практичних  знань, набуття й закріплення практичних навичок, необхідних для збереження життя та здоров’я людей в умовах надзвичайних ситуацій школярі міста оволоділи методикою надання першої домедичної допомоги в разі переломів, кровотеч, зупинки дихання та серцебиття, потрапляння сторонніх предметів в дихальні шляхи, тощо.
        Заняття проводили науковці і студенти університету, лікарі Центру екстреної  медичної допомоги і медицини катастроф з акцентом на вироблення та удосконалення практичних вмінь та навичок. Кожен з старшокласників мав змогу побувати в ролі потерпілого або лікаря. Практичні  заняття проводились в невеликих  групах з використанням необхідного інструментарію.
За період навчання школярі міста пройшли  тренінг з надання першої домедичної допомоги у кількості 1580 учнів.
Велика вдячність усім, хто був причетний до організації та проведення даного навчання.

                            

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Біоадекватна технологія навчання

Воркшоп для сучасного вчителя:" Формування інтерактивного середовища Нової української школи через розвиток професійних компетентностей вчителя основ здоров’я. Визначення пріоритетних форм і методів навчання сучасного фахівця в умовах формальної, неформальної та інформальної освіти.

«Школа сприяння здоров’ю»