Як вберегти себе від ВІЛ/СНІД інфекції !!!



12-13 грудня на базі ТЗОШ №10 відбувся   тренінг «Як вберегти себе від ВІЛ\СНІД інфекції»
 З того часу, як було відкрито  вірус, епідемія ВІЛ/СНІДу охопила весь світ і забрала  мільйони життів.
            Найбільше постраждали регіони, які виявилися неспроможними мобілізувати ресурси і політичну волю для подолання епідемії. Серед них — країни Центральної та Південної Африки. Нині вони платять надто високу ціну за бездіяльність своїх урядів: мільйони жертв і понівечених людських доль, економічний занепад, адже епідемія ВІЛ/СНІДу загрожує економікам цих країн не менше, ніж здоров’ю їх громадян.
            Епідемічний поріг переступила і Східна Європа, в тому числі й Україна. За темпами поширення ВІЛ–інфекції наша країна посідає одне з перших місць. Занепокоєння  викликає те, що в епіцентрі епідемії опинилася молодь. Більш як половина нових  випадків зараження ВІЛ реєструється серед людей віком від 15 до 24 років. Щодня у світі інфікуються близько 6 тисяч юнаків і дівчат. Нерідко це відбувається через брак знань про шляхи передання ВІЛ–інфекції і методи захисту від неї. Недостатня обізнаність сприяє поширенню міфів.
            Уразливість молоді зростає й через експериментування з алкоголем і наркотиками.
  Тому важливо щоб сучасні молоді люди  мали  чітку життєву позицію щодо здорового способу життя та критичне ставлення до негативних явищ, які шкодять здоров’ю. Саме з такою метою був проведений тренінг для школярів «Як вберегти себе від ВІЛ\СНІД інфекції».











 Велика вдячність педагогічному колективу ТЗОШ №10 та вчителю основ здоров'я Гдаль Божені Богданівні за гостинність та  створений позитивний настрій, міцні знання !!!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Біоадекватна технологія навчання

Воркшоп для сучасного вчителя:" Формування інтерактивного середовища Нової української школи через розвиток професійних компетентностей вчителя основ здоров’я. Визначення пріоритетних форм і методів навчання сучасного фахівця в умовах формальної, неформальної та інформальної освіти.

«Школа сприяння здоров’ю»